Grillade lammracks (hel bit)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade lammracks (hel bit)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammrack

900,0 

gram

Matolja (neutral, ej oliv)

 

 

Vitlök ?

 

 

Timjan (torkad)

1,0 

msk

Salt & peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Selvarossa Salice Salentino

Kryddigt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 143 gram)

Ingredienser

Lammrack 900,0 gram  

Matolja (neutral, ej oliv)  

Vitlök ?  

Timjan (torkad) 1,0 msk  

Salt & peppar  

Aluminiumfolie  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara rumstempererat. Förbered tillbehör till maten.

  2. Skär bort senor och fett på köttbiten. Önskas vitlökssmak, gnid in köttet med vitlöksklyfta.

  3. Linda aluminiumfolie runt benknotorna för att de inte skall brännas svarta. Pensla köttet med lite matolja och krydda med timjan, salt och peppar.

  4. Grilla 10-15 minuter på bensidan och 5-7 min på köttsidan till fin färg och beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten.

  5. Ta av och låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.

Kockens kommentar

Lammrack är halverad lammsadel.

PASSAR TILL

Grillad grönsaksblandning

Grillade skivade rotfrukter

Grillad majs

Grillad potatis

Grillbakad sötpotatis

Hemlagat aromsmör

Fler recept inom Ugnslagat & grillat lamm

Liknande recept som Grillade lammracks (hel bit)

Annonser