Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy (sås)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bräckt brunchskinka med red-eye-gravy (sås)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Kokt skinka (tjock skiva)
    •  

      Matfett (smör)
    • 1 dl

      Vatten
    • 4 styck

      Ägg
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Värm upp rikligt med matfett i en stekpanna på medelhög värme. Bräck (stek hastigt) skinkskivorna så att de blir lätt brända i kanterna.

    2. Ta ur skinkan ur pannan. Tillsätt kaffe eller vatten och låt koka ner till cirka halva volymen.

    3. Stek under tiden ägg i en annan stekpanna på medelvärme och finhacka kryddgrönt.

    4. Servera skinka med sås och ägg. Strö över kryddgrönt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Denna amerikanska sås skall egentligen tillredas med en kopp hett kaffe i stället för med vatten. Namnet red-eye-gravy kommer från den svagt rödaktiga cirkel ("ögat") av fett som brukar synas på ytan, efter det att såsen kokats ner.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sötsur sås

Sötsur sås

25 minEnkelt

0 voting
Bräckt falukorv med bönor
Om oss