Kryddig falupyttBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kryddig falupytt

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Falukorv
    • 600 gram

      Potatis (kokt)
    • 2 styck

      Äpple (syrligt)
    • 4 styck

      Tomater
    • 2 tsk

      Chiliflingor
    •  

      eller
    • 1 tsk

      Chilipulver
    •  

      Salt
    •  

      Kryddgrönt till garnering
    • 50 gram

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Förbered om potatisen inte är kokt:
      Skala och koka i 10 minuter. Låt svalna.
      (Extra tid 30 minuter).

    2. Ta bort skinnet från korven. Skala äpplen och ta bort kärnhus. Skär potatis, korv, äpplen och tomater i små tärningar.

    3. Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme. Lägg i potatisen och stek cirka 5 minuter tills potatisen fått lite färg.

    4. Sänk värmen något och tillsätt korv och äpplen. Stek ytterligare i 5-10 minuter. Smaka av med chiliflingor/chilipeppar och salt.

    5. Lägg upp tillsammans med tomaterna. Garnera med kryddgrönt. Vi använde finhackade stjälkcelleriblad.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skandinaviska fläsk- och korvrätter är sällan kryddheta även om de kan vara kryddiga. De är vanligtvis smakrika. Kryddheta rätter hittar vi främst i det mexikanska köket när chili och tabasco dominerar anrättningen. Även indisk och   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kryddigt knäckebröd
0 voting
Kryddiga lammfärsbullar
Om oss