Potatiskaka med romägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Potatiskaka med romägg

Lägg till ingredienser

Satser (ā 16 st): 1

Potatis

0,3 

kilo

Ägg

2,0 

styck

Mjölk

1,0 

msk

Vispgrädde

2,0 

msk

Potatismjöl

3,0 

msk

Matfett till stekning

 

 

 

Pålägg:

 

Ägg

8,0 

styck

Fiskrom

300,0 

gram

Kryddgrönt till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 1167 gram)

Ingredienser

Potatis 0,3 kilo  

Ägg 2,0 styck  

Mjölk 1,0 msk  

Vispgrädde 2,0 msk  

Potatismjöl 3,0 msk  

Matfett till stekning  

 

Pålägg:

Ägg 8,0 styck  

Fiskrom 300,0 gram  

Kryddgrönt till garnering  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis (ca 20 min).

  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.

  3. Häll av vattnet och mosa potatisen.
    Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.

  4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.

  5. Pålägg: Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 min. Låt svalna i kallt vatten. Skala äggen och skär av sidorna, samt dela på längden.

  6. Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en en rågad tesked rom ovanpå.
    Garnera med något kryddgrönt.

Kockens kommentar

På bilden syns löjrom och forellrom.

ALTERNATIV

Potatiskaka med lax

Potatiskaka med sill

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Fler recept inom Äggrätter

Liknande recept som Potatiskaka med romägg

Annonser