Ägghalvor med romröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Ägghalvor med romröra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

8,0 

styck

Stenbitsrom (röd)

30,0 

gram

Schalottenlök (hackad)

2,0 

msk

Crème fraiche

2,0 

dl

Dill (finhackad)

2,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 168 gram)

Ingredienser

Ägg 8,0 styck  

Stenbitsrom (röd) 30,0 gram  

Schalottenlök (hackad) 2,0 msk  

Crème fraiche 2,0 dl  

Dill (finhackad) 2,0 msk  

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (10 min )

  1. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i äggen och låt koka i 4 minuter för en krämig äggula. Skala äggen och låt dem svalna något innan de klyvs på mitten.

  2. Hacka charlottenlök och dill, lägg i en skål. Tillsätt stenbitsrom och créme fraiche och rör om.

  3. Lägg en klick romröra på varje ägghalva. Dekorera gärna meden dillkvist.
    Servera.

Fler recept inom Äggrätter

Liknande recept som Ägghalvor med romröra

Annonser