Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4,0 

styck

Vispgrädde

1,0 

dl

Löjrom el. forellrom

100,0 

gram

Smör till stekning

 

 

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 105 gram)

Ingredienser

Ägg 4,0 styck  

Vispgrädde 1,0 dl  

Löjrom el. forellrom 100,0 gram  

Smör till stekning  

Salt & peppar  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Skär/hugg av toppen på äggen. Spar skal.
    Häll äggulan och vitan i en skål och blanda med vispgrädde. Salta och peppra lätt.

  2. Värm smör i en kastrull på medelvärme.
    Häll i äggsmeten och vispa lätt tills smeten har "stannat sig" (stelnat något).
    OBS! Smeten skall forfarande vara lös.

  3. Skeda tillbaka stanningen i äggskalen.
    Toppa med en klick rom.

Kockens kommentar

Lyxvariant till påsk?

Fler recept inom Äggrätter

Liknande recept som Löjromsägg

Annonser