Bräserad lammlägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Bräserad lammlägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammlägg

4,0 

styck

Vetemjöl

1,0 

msk

Rödlök

2,0 

styck

Vitlök

2,0 

klyftor

Tomatpuré

2,0 

msk

Balsamvinäger

1,0 

dl

Rött vin

5,0 

dl

Rosmarin (färsk)

1,0 

kvist

Timjan (färsk)

2,0 

kvistar

Mynta (färsk)

2,0 

kvistar

Smör-olivolja till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0,8 

kilo

Vinbärsgelé

2,0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 557 gram)

Ingredienser

Lammlägg 4,0 styck  

Vetemjöl 1,0 msk  

Rödlök 2,0 styck  

Vitlök 2,0 klyftor  

Tomatpuré 2,0 msk  

Balsamvinäger 1,0 dl  

Rött vin 5,0 dl  

Rosmarin (färsk) 1,0 kvist  

Timjan (färsk) 2,0 kvistar  

Mynta (färsk) 2,0 kvistar  

Smör-olivolja till stekning  

 

Tillbehör:

Potatis 0,8 kilo  

Vinbärsgelé 2,0 dl  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Klappa läggen med mjöl runt om.

  3. Värm smör+olja i en ugnssäker gryta på medelvärme och fräs lök och vitlök cirka 5 minuter så att den blir mjuk, men ej bränd. Ta ur löken ur kastrullen.

  4. Höj värmen och bryn läggen vackert brun runt om. Lägg tillbaka löken och tillsätt vinäger, vin, tomatpuré och kryddor. Sätt in i ugn i ca 2,5 timmar, tills köttet är mört och nästan faller av benet.

  5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  6. Sås: Sila sky från grytan och tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas.
    Smaka av.

Kockens kommentar

Bräsera = först bryna, sedan tillsätta vätska och koka under lock eller i ugn på svag värme. Franska: Braiser = rosta på glöd från braise = glöd.

PASSAR TILL

Halstrade morötter

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Bräserad lammlägg

Annonser