Ört- och vitlöksbrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ört- och vitlöksbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 35 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 5 msk

      Olivolja
    • 3 dl

      Mjölk
    •  

      Salt
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Kornmjöl
    • Fyllning:
    • 1 kruka

      Basilika
    • 1 kruka

      Timjan (färsk)
    • 1 kruka

      Oregano (färsk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2.50 gram

      Kesella (kvarg 10%)
    •  

      Salt & peppar
    • Pensling:
    • 1 styck

      Ägg
  • Gör så här:
    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37 grader). Häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
      Tillsätt olivolja och salt.
       
    2. Häll i mjölet och blanda ordentligt tills all vätska har absorberats. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (30 min).
       
    3. Finhacka de färska örterna samt vitlöken. Blanda ört- och vitlökshacket med kesella, salt och peppar.
       
    4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i bitar och kavla ut till en 1cm-tjock plattor.
      Bred ut ört- och vitlöksblandningen och lägg bröden på en smörad bakplåt.
      Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
       
    5. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

1 sats ger 5-10 brödstycken.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vitlöksbröd

Vitlöksbröd

15 minEnkelt

0 voting
Örtiga tunnbrödschips
Om oss