Kokt oxbringa med ättiksgurkaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt oxbringa med ättiksgurka

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Oxbringa (färsk m. ben)
    • 1.50 styck

      Morot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 8 korn

      Vitpeppar (hel)
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 120 gram

      Ättiksgurka
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten i en kastrull. Skala och skiva lök och morötter.

    2. Lägg kött, lök, morötter och pepparkorn i gryta. Koka upp, skumma av. Låt köttet sjuda under lock minst 1,5 timme tills ordentligt mört. Prova med sticka.

      Köttet kan serveras varmt eller kallt.
      Om kallt: Låt det kallna i sitt spad.

    3. Tillred förslagsvis heminlagd ättiksgurka under tiden. Se sparat recept.

    4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    5. Skär upp köttet. Servera med lite spad, potatis och gurka.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

TILLBEHÖR

Potatismos

Potatismos

  • 30 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Rotmos

Rotmos

  • 40 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är sällan syrliga, men ibland kan syrliga tillbehör vara den karaktäristiska smaken. Ett vanligt sådant syrligt tillbehör är t.ex. ättiksgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Köttet kan sparas i kylskåp i sitt spad upp till en vecka.

Kommentar
Liknande recept
2 votings
Inlagd ättiksgurka

Inlagd ättiksgurka

10 minEnkelt

Om oss