OlivpotatismosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Olivpotatismos

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 20 styck

      Oliver (gröna el. svarta)
    • 1 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk.
      Hacka oliverna.
       
    2. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
       
    3. Tillsätt oliver och lite olivolja till lagom konsistens. Rör om.
       
    4. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt fläskkorv med olivpotatis

Kokt fläskkorv med olivpotatis

  • 40 min
  • 12 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed en mycket kryddstarkt mos.

Kommentar
Om oss