SenapspotatismosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Senapspotatismos

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 1.50 msk

      Senap
    • 1 msk

      Pepparrot (nyriven)
    • 3 dl

      Grädde (matlagnings-)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk, cirka 20 minuter.
       
    2. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
       
    3. Tillsätt pepparrot och grädde till lagom konsistens. Rör om.
       
    4. Smaka av med senap, salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Smaken på moset varieras beroende på val av senap. Vi valde osötad fransk senap. Lämpligtvis serverar man samma sorts senap till maten som i moset.

Kommentar
Om oss