Kalvkotlett helt lyxigt enkeltBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalvkotlett helt lyxigt enkelt

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kalvkotletter
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 300 gram

      Haricots verts (färska)
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C.

    2. Skala och tärna potatis. Lägg i vatten. Lyft potatisen ur vattnet och torka den med hushållspapper.

    3. Hetta upp smör i panna på hög värme. Stek kotletterna hastigt på var sida till fin yta.

    4. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i mitt ugnen i cirka 10 minuter.

    5. Använd samma panna och råstek potatis i smör på medelhög värme, tills den blivit knaprigt gyllenbrun. Salta och peppara.

    6. Koka upp lättsaltat vatten. Koka bönorna cirka 5 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett

Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett

  • 45 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvkött har neutral smak och tillbehören i recept är ofta neutrala för att matcha det finstämda köttet. Skillnaden mot t.ex. salt kalvköttsrätt kan vara hårfin.  LÄS MER
Kockens tips!

Kalvkött av unga oxdjur är fintrådigare, ljusare och mörare än oxkött och anses allmänt som finare (=dyrare). Hur ljus färgen är beror på hur mycket järn kalvens foder innehållit. Kalvar delas in i spädkalv, gödkalv och mellankalv beroende på ålder.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fläskkotlett helt enkelt
0 voting
Grönsallad helt enkelt
Om oss