Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mozzarella

500,0 

gram

Soltorkade tomater

200,0 

gram

Romansallat (baby)

2,0 

huvuden

Rucolasallat

2,0 

knippen

Mâchesallad

1,0 

förp.

Basilika

1,0 

kruka

Avokado

2,0 

styck

 

Vinägrett:

 

Persilja (finhackad)

1,0 

msk

Basilika (finhackad)

3,0 

msk

Parmesan (nyriven)

4,0 

msk

Olivolja

1,0 

dl

Vitvinsvinäger

2,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 361 gram)

Ingredienser

Mozzarella 500,0 gram  

Soltorkade tomater 200,0 gram  

Romansallat (baby) 2,0 huvuden  

Rucolasallat 2,0 knippen  

Mâchesallad 1,0 förp.  

Basilika 1,0 kruka  

Avokado 2,0 styck  

 

Vinägrett:

Persilja (finhackad) 1,0 msk  

Basilika (finhackad) 3,0 msk  

Parmesan (nyriven) 4,0 msk  

Olivolja 1,0 dl  

Vitvinsvinäger 2,0 msk  

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Skölj sallad och lägg romansallatsblad i ett dekorativt mönster på tallriken. Fyll på med mâche-, rucolasallat och basilika. Spara lite basilika för dekoration.

  2. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg osten i en ring ovanpå salladen. Skala och skär avokado i klyftor. Lägg soltorkade tomaterna runt om.

  3. Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen och mozzarellan. Dekorera med basilika.

Fler recept inom Sallader med ost

Liknande recept som Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett

Annonser