Mussel chowderBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mussel chowder

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 250 gram

      Bacon
    • 500 gram

      Blåmusslor (burk)
    • 1 burk

      Majskorn (burk)
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 200 gram

      Potatis
    • 1 st stor

      Sötpotatis
    • 1 bit

      Purjolök
    • 0.50 liter

      Vispgrädde
    •  

      Maizena
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Tärna och fräs bacon på medelhög värme i en kastrull/gryta tills det börjar ta färg.

    2. Sänk till medellåg värme. Lägg musslor och majs åt sidan och häll i mussel- och majsspadet från burkarna, samt vinet.

    3. Skär potatis och sötpotatis i tärningar, samt purjolöken i skivor. Lägg lök och potatis i grytan. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    4. Tag av kastrullen från plattan och häll i musslor, majs och vispgrädde. Låt allt bli varmt. Tillsätt eventuellt lite maizena för en tjockare konsistens (lättkokas då i 3 min).
      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla, kaloririka skaldjursrätter är i allmänhet smakrika eller kryddiga tack vare tillbehören. Mer sällan förekommer kaloririka, neutrala rätter, men en sådan rätt är t.ex. Friterad bläckfisk. Till kraftfull rätt, som &a  LÄS MER
Kockens tips!

En "chowder" (engelska) är en tjock soppa av musslor, fisk, skinka eller grönsaker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Clam chowder i bröd
Om oss