Tonfiskceviche med mango (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Tonfiskceviche med mango (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tonfiskfilé (färsk)

300,0 

gram

Senap (fransk osötad)

1,0 

tsk

Mango

2,0 

styck

Lime

1,0 

styck

Sesamfrö

1,0 

msk

Vallmofrö

1,0 

msk

Gräslök

 

 

Flingsalt

 

 

Svartpeppar (nymald)

 

 

Soja

 

 

 

Tillbehör:

 

Matring

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 208 gram)

Ingredienser

Tonfiskfilé (färsk) 300,0 gram  

Senap (fransk osötad) 1,0 tsk  

Mango 2,0 styck  

Lime 1,0 styck  

Sesamfrö 1,0 msk  

Vallmofrö 1,0 msk  

Gräslök  

Flingsalt  

Svartpeppar (nymald)  

Soja  

 

Tillbehör:

Matring  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Skär tonfisken i små tärningar.
    Blanda fisken med senapen.

  2. Skala mango och tärna. Blanda mangotärningar med vallmofrön.

  3. Lägg matringen på tallriken och fyll ett bottenlager med mango.
    Fyll på med ett nytt lager tonfisk.
    Ta bort ringen och gör nästa.

  4. Pressa limejuice över fisken och strö över sesamfrön, salt och nymalen peppar.

  5. Garnera med några gräslöksstrån. Markera med lite soja på tallriken bredvid fisken. Servera.

Meny à la hjärtans dag

Förrätt: Tonfiskceviche

Huvudrätt: Balsamicoglaserad rådjursstek

Efterrätt: Mörk chokladpannacotta

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Tonfiskceviche med mango (förrätt)

Annonser