Rödspättaceviche (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödspättaceviche (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 1 h )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Rödspätta (filé)
    • 3 styck

      Apelsin
    • 10 cm

      Purjolök
    • 1 styck

      Avokado
    • 2 styck

      Tomater
    • 6 styck

      Rädisa
    • 0.30 knippe

      Gräslök
    • Tillbehör:
    •  

      Matring
  • Gör så här:
    1. Filéa fisk om nödvändigt. Lägg i en skål.
      Idealiskt är om filéerna är ca 3 cm breda, dvs spättorna bör inte vara alltför stora.

    2. Pressa juicen från 2 av 3 apelsiner.
      Häll juicen över fisken och se till att all fisk får kontakt med saften. Sätt kallt i 1 tim.

    3. Skala resterande apelsin och avlägsna hinnan från klyftorna. Dela i mindre bitar.
      Ansa/skala rädisor, avokado och purjolök samt skär i små tärningar. Dela tomaterna och gröp ur det mjuka, samt tärna köttet.
      Finhacka gräslök. Blanda.

    4. Ta fisken ur marinaden. Använd en stor matring och dekorera innersidan med filéer. Fyll upp i mitten med grönsaksröran.
      Ta bort matringen och gör nästa portion.

    5. Häll ev. lite av apelsinmarinaden runt fisken.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
1 voting
Sparrissoppa (förrätt)
Om oss