Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rådjursstek

800,0 

gram

Balsamvinäger

3,0 

msk

Honung (flytande)

2,0 

msk

Rosmarin (torkad)

2,0 

tsk

Salt & peppar

 

 

 

Grönsaker:

 

Schalottenlök

6,0 

styck

Grön sparris (färsk)

20,0 

styck

Paprika (röd)

2,0 

styck

Paprika (gul)

1,0 

styck

Honung (flytande)

2,0 

msk

Timjan (torkad)

1,0 

tsk

Svartpeppar (nymald)

 

 

Soja

2,0 

msk

 

Sås:

 

Konjak/brandy

1,0 

dl

Matlagningsgrädde

3,0 

dl

Honung (flytande)

1,0 

msk

Kantarellfond (konc)

4,0 

msk

Rosmarin (torkad)

0,5 

tsk

Vitpeppar (nymald)

 

 

Soja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Capitel de´Roari Amarone

Kryddigt rött vin
Pris: 179 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 520 gram)

Ingredienser

Rådjursstek 800,0 gram  

Balsamvinäger 3,0 msk  

Honung (flytande) 2,0 msk  

Rosmarin (torkad) 2,0 tsk  

Salt & peppar  

 

Grönsaker:

Schalottenlök 6,0 styck  

Grön sparris (färsk) 20,0 styck  

Paprika (röd) 2,0 styck  

Paprika (gul) 1,0 styck  

Honung (flytande) 2,0 msk  

Timjan (torkad) 1,0 tsk  

Svartpeppar (nymald)  

Soja 2,0 msk  

 

Sås:

Konjak/brandy 1,0 dl  

Matlagningsgrädde 3,0 dl  

Honung (flytande) 1,0 msk  

Kantarellfond (konc) 4,0 msk  

Rosmarin (torkad) 0,5 tsk  

Vitpeppar (nymald)  

Soja  

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. Gnugga in marinaden i steken och lägg i en ugnssäker form. Sätt i ugn 1-1,5 timme, till innertemperatur 57°C. Låt köttet vila i minst 10 minuter.

  3. Skala och halvera lök. Skär bort torr nederdel på sparrisen. Rensa och strimla paprika.

  4. Hetta upp lite matolja i en stekpanna och stek grönsakerna i omgångar på medelhög värme tills de tar färg men fortfarande är krispiga inuti. Lägg tillbaka alla grönsaker i pannan och stäng av värmen. Smaksätt med soja, honung, timjan och peppar.

  5. Häll konjak i en kastrull och låt koka på medellåg värme tills vätskan reducerats något.

  6. Tillsätt grädde, honung, fond och kryddor. Låt koka upp och smaka av med soja och sky från köttet.

Menysförslag

Förrätt: Tonfiskceviche

Huvudrätt: Balsamicoglaserad rådjursstek

Efterrätt: Mörk chokladpannacotta

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker

Annonser