Egg Bénédict - originalBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Egg Bénédict - original

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 4 skiva

      Kassler
    • 4 styck

      English muffins
    • 2 dl

      Hollandaisesås
    • 4 styck

      Sallatsblad
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Svartpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten (1,5 l), ättika (1 msk) & salt (2 tsk), tag av. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Låt ägget försiktigt glida ner i sjudande vatten. Håll koppen nära ytan.
      Låt ägget sjuda i 3 minuter, tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev.

      Äggen kan pocheras i förväg (1 dygn).

    2. Lägg ett salladsblad på brödet, lägg på en kasslerskiva och häll på hollandaisesås. Toppa med pocherat ägg och vrid några varm med svartpepparkvarnen över. 

    Det förekommer många myter om Egg Bénédict´s uppkomst. Den är i vart fall inte uppkallad efter munken Bénédict, vilket man skulle kunna tro, utan har amerikanskt ursprung. Läs mer i "Gastro".

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL:

Pocherade ägg, förlorade ägg

Pocherade ägg, förlorade ägg

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

En klassisk brunch-rätt. I USA tillsammans med little clams (små musslor) och gärna en eller två Bloody Marys till, som återställare efter en "arbetssam" lördagkväll. Gubbamat alltså!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Egg Benedict - original
0 voting
Caesardressing original
Om oss