15 min
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
4 styck
Ägg4 skiva
Kokt skinka (tjock skiva)4 skiva
Formfranska1 msk
Ättikssprit (12%)2 tsk
SaltHP-sås?
Worcestershiresås?
Ketchup?
Vatten
Detta är en förvanskad kopia av orginalet.
Det förekommer många myter om Egg Bénédict´s uppkomst. Den är i vart fall inte uppkallad efter munken Bénédict, vilket man skulle kunna tro, utan har amerikanskt ursprung. Läs mer i "Gastro".
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
JÄMFÖR:
En klassisk brunch-rätt. I USA tillsammans med little clams (små musslor) och gärna en eller två Bloody Marys till, som återställare efter en "arbetssam" lördagkväll. Gubbamat alltså!