Falsk Ägg Bénédictine Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falsk Ägg Bénédictine

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 4 skiva

      Kokt skinka (tjock skiva)
    • 4 skiva

      Formfranska
    • 1 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 2 tsk

      Salt
    •  

      HP-sås?
    •  

      Worcestershiresås?
    •  

      Ketchup?
    •  

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten (1,5 l), ättika (1 msk) & salt (2 tsk), tag av. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Låt ägget försiktigt glida ner i sjudande vatten. Håll koppen nära ytan.
      Låt ägget sjuda i 3 minuter, tills vitan stelnat. Ta upp med hålslev.

    2. Skär bort kanterna på brödet.
      Stek dem i i smör i en panna (alt. rosta).
      Lägg skinka och ägg på brödet.
      Servera gärna HP-sås, worcestershiresås, ketchup som tillbehör till den som önskar.

    Detta är en förvanskad kopia av orginalet.

    Det förekommer många myter om Egg Bénédict´s uppkomst. Den är i vart fall inte uppkallad efter munken Bénédict, vilket man skulle kunna tro, utan har amerikanskt ursprung. Läs mer i "Gastro".

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

JÄMFÖR:

Pocherade ägg, förlorade ägg

Pocherade ägg, förlorade ägg

  • 10 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

En klassisk brunch-rätt. I USA tillsammans med little clams (små musslor) och gärna en eller två Bloody Marys till, som återställare efter en "arbetssam" lördagkväll. Gubbamat alltså!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Falsk Ägg Bénédictine
0 voting
Falska sniglar
Om oss