Saffransbiffar av kalkonfärsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffransbiffar av kalkonfärs

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalkonfärs
    • 1 styck

      Ägg
    • 4 msk

      Potatismjöl
    • 1 gram

      Saffran
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 0.50 msk

      Salt
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 3 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 1.50 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Saltgurka (inlagd)
    •  

      Rödbetor (inlagda)
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt ugnen på 160°C.
      Blanda färsen med ägg, potatismjöl, salt, saffran och vatten till lagom konsistens. Forma smeten till biffar.

    2. Steka: Hetta upp matfett i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme tills fin ytfärg. Lägg dem i en ugnsfast form.

    3. Lök: Skär löken i ringar och stek den på medelvärme tills den blir mjuk i 5-10 min. Vispa ner mjöl och häll på vatten och fond.

    4. Ugnslaga: Häll lökbuljongen över biffarna i formen. Salta och peppra rikligt.
      Täck formen med aluminiumfolie.
      Efterstek i mitten av ugnen i 45 minuter.

    5. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta fågelrätter är sällan mycket salta, men sältan är den utmärkande smaken. I denna grupp hittar vi främst kyckling och kalkonrätter t.ex. panerad kalkonschnitzel med kapris och ansjovis. Denna rätt är mager trots panering pga att kalkonb  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss