Inbakad parmaburgare

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Inbakad parmaburgare

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

600,0 

gram

Parmaskinka (rökt)

16,0 

skivor

Smördeg (djupfryst)

8,0 

plattor

Parmesan (nyriven)

2,0 

dl

Ägg

1,0 

styck

Salvia (färsk)

8,0 

blad

Salt & peppar

 

 

Bakplåtspapper

 

 

Matfett till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Le Bonheur Prima

Smakrikt rött vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 356 gram)

Ingredienser

Nötfärs 600,0 gram  

Parmaskinka (rökt) 16,0 skivor  

Smördeg (djupfryst) 8,0 plattor  

Parmesan (nyriven) 2,0 dl  

Ägg 1,0 styck  

Salvia (färsk) 8,0 blad  

Salt & peppar  

Bakplåtspapper  

Matfett till stekning  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda salt och peppar med färs och forma till burgare. Linda in burgaren i skinka. Täck burgaren med riven ost.

  3. Inbakning: Lägg två smördegsplattor, lätt utplattade, i kryss/tvärs på varandra. Lägg på 1 salviablad, sedan burgaren och sist ett salviablad på toppen. Vik ihop smördegsplattorna och nyp ihop kanterna så att burgaren blir helt täckt.

  4. Vispa upp ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegspaketen. Lägg bakpapper på en ugnsplåt och lägg på burgarna. Sätt mitt i ugn i cirka 30 minuter, tills smördegen har fått fin färg.

PASSAR TILL

Enkel sallad

Vitkålssallad

Fler recept inom Kött- & hamburgare

Liknande recept som Inbakad parmaburgare

Annonser