Svartpepparburgare

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Svartpepparburgare

Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800,0 

gram

Gul lök

3,0 

styck

Svartpeppar (hel)

2,0 

msk

Ciabattabröd

4,0 

styck

Ättiksgurka

1,0 

dl

Majonnäs

2,0 

msk

Smör till stekning

2,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 420 gram)

Ingredienser

Nötfärs 800,0 gram  

Gul lök 3,0 styck  

Svartpeppar (hel) 2,0 msk  

Ciabattabröd 4,0 styck  

Ättiksgurka 1,0 dl  

Majonnäs 2,0 msk  

Smör till stekning 2,0 msk  

Salt & peppar  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Skala och skär lök i cm-tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Grovkrossa pepparkorn i en mortel.

  2. Lägg rikligt med smör i en stekpanna och stek lök och peppar tillsammans på medelvärme i cirka 30 minuter. Löken ska vara mörkt brun, nästan bränd. Lägg åt sidan.

  3. Forma färs till burgare och stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.

  4. Bred majonnäs på brödet och lägg på ett lager gurka. Lägg på burgare och häll över pepparlöken.

Kockens kommentar

Svartpepparburgare är Menyse´s kock Petter Thoens personliga favorit i hamburgervärlden. "Jag lagar den ganska ofta. Första gången jag åt den var på Hampton`s i Hollywood".

Fler recept inom Kött- & hamburgare

Liknande recept som Svartpepparburgare

Annonser