SvartpepparburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svartpepparburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Nötfärs
    • 3 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Svartpeppar (hel)
    • 4 styck

      Ciabattabröd
    • 1 dl

      Ättiksgurka
    •  

      Majonnäs
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Ger 1 st 150gram/portion
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och skär lök i cm-tjocka skivor och dela skivorna på mitten.
      Grovkrossa pepparkorn i en mortel.

    2. Pepparlök: Lägg rikligt med smör i en stekpanna och stek lök och peppar tillsammans på medelvärme i ca 30 min. Löken ska vara mörkt brun, nästan bränd.
      Lägg åt sidan.

    3. Burgare: Forma färs till burgare och stek dem på medelhög värme i ca 5 min på var sida. Salta och peppra.

    4. Lägg upp: Bred majonnäs på brödet och lägg på ett lager gurka. Lägg på burgare och häll över pepparlöken.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är emellanåt kryddiga, heta anrättningar. Vanligtvis har de kryddats med chili vilket är vanligt i mexikansk mat. Vi svenskar föredrar av tradition mildare men ändå karaktärsfulla rätter, varför de flesta köttf  LÄS MER
Kockens tips!

Svartpepparburgare är Menyse´s kock Petter Thoens personliga favorit i hamburgervärlden. "Jag lagar den ganska ofta. Första gången jag åt den var på Hampton`s i Hollywood".

Kommentar
Om oss