Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800,0 

gram

Tortilla

4,0 

styck

Smör

2,0 

msk

 

Salsasallad:

 

Paprika (gul)

1,0 

styck

Paprika (röd)

1,0 

styck

Rödlök

1,0 

styck

Vitlök

2,0 

klyftor

Gurka

0,3 

styck

Tomater

2,0 

styck

Saltgurka (inlagd)

1,0 

styck

Jalapeño (färsk)

1,0 

styck

Koriander (färsk)

1,0 

kvist

Olivolja

 

 

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 412 gram)

Ingredienser

Nötfärs 800,0 gram  

Tortilla 4,0 styck  

Smör 2,0 msk  

 

Salsasallad:

Paprika (gul) 1,0 styck  

Paprika (röd) 1,0 styck  

Rödlök 1,0 styck  

Vitlök 2,0 klyftor  

Gurka 0,3 styck  

Tomater 2,0 styck  

Saltgurka (inlagd) 1,0 styck  

Jalapeño (färsk) 1,0 styck  

Koriander (färsk) 1,0 kvist  

Olivolja  

Salt & peppar  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (25 min + 3 tim )

  1. Salsa: Ansa paprika. Skala lök och vitlök. Hacka alla ingredienser smått, lägg i skål. Häll över lite olivolja och ställ in i kylskåp. Låt helst stå i 3 timmar eller mer så att smakerna sätter sig. Salta och peppra.

  2. Forma färsen till burgare.

  3. Hetta upp matfett i stekpanna och stek burgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra. 

  4. Lägg burgaren på en tortilla. Häll över salsa.

Fler recept inom Kött- & hamburgare

Liknande recept som Salsaburgare

Annonser