Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

800,0 

gram

Portionsbröd

4,0 

styck

Sallatsblad

4,0 

blad

Tomater

2,0 

styck

Salt & peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Guacamole:

 

Avokado

2,0 

st stora

Gul lök

1,0 

styck

Vitlök

2,0 

klyftor

Jalapeño (färsk)

1,0 

styck

Olivolja

1,0 

msk

Limejuice

2,0 

tsk

Tabascosås

3,0 

stänk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Brown Ale

Mörk strong ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 429 gram)

Ingredienser

Nötfärs 800,0 gram  

Portionsbröd 4,0 styck  

Sallatsblad 4,0 blad  

Tomater 2,0 styck  

Salt & peppar  

Matfett till stekning  

 

Guacamole:

Avokado 2,0 st stora  

Gul lök 1,0 styck  

Vitlök 2,0 klyftor  

Jalapeño (färsk) 1,0 styck  

Olivolja 1,0 msk  

Limejuice 2,0 tsk  

Tabascosås 3,0 stänk  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Guacamole: Skala och mosa avokado i en bunke. Finhacka jalapeno och lök. Pressa ner vitlöksklyftor och limejuice. Blanda eller mixa ner olja och stänk i tabasco.

  2. Forma färsen till burgare och stek dem i matfett på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.

  3. Lägg ett sallatsblad på brödet. Lägg burgaren ovanpå. Garnera med några skivade tomatbitar. Toppa med guacamole.

Kockens kommentar

Emiliano Zapata (1879-1919) var en mexikansk bondeledare, som ledde en armé av bönder och lantarbetare i centrala Mexico under revolutionen 1910-20. Rättens namn knappast pga att Zapata åt dessa burgare, utan snarare pga rättens mexikanska touch.

Fler recept inom Kött- & hamburgare

Liknande recept som Zapataburgare

Annonser