Hamburgare original

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Hamburgare original

Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800,0 

gram

Hamburgerbröd

4,0 

styck

Gul lök

1,0 

styck

Tomater

3,0 

styck

Sallatsblad

4,0 

blad

Ättiksgurka

1,0 

dl

Senap

 

 

Ketchup

 

 

Majonnäs

 

 

Matfett till stekning

 

 

Salt & peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matring

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 345 gram)

Ingredienser

Nötfärs 800,0 gram  

Hamburgerbröd 4,0 styck  

Gul lök 1,0 styck  

Tomater 3,0 styck  

Sallatsblad 4,0 blad  

Ättiksgurka 1,0 dl  

Senap  

Ketchup  

Majonnäs  

Matfett till stekning  

Salt & peppar  

 

Tillbehör:

Matring  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skiva lök. Skiva tomater och gurka. Ansa och skölj sallat. Forma färsen till burgare, gärna med hjälp av en matring.

  2. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.

  3. Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor. Lägg på hamburgaren och toppa med ättiksgurka, senap och ketchup. Lägg på översta brödet och servera.

Kockens kommentar

För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs.
En hamburgare skall formellt vara gjord på rent nötkött, för att i handeln få kallas hamburgare.

ALTERNATIV:

Dubbelburgare

Cheeseburgare

Fler recept inom Kött- & hamburgare

Liknande recept som Hamburgare original

Annonser