Bulgogi - Koreansk biffBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bulgogi - Koreansk biff

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 48 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Ryggbiff (hel bit)
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    • 1 msk

      Matfett till stekning
    • Marinad:
    • 2 msk

      Strösocker
    • 2 msk

      Currypasta (röd)
    • 1 dl

      Konjak/brandy
    • 1 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Jasminris
    • 200 gram

      Sallat
  • Gör så här:
    1. Dag 1 & 2: Blanda alla marinadingredienserna i en skål. Lägg i köttet och täck med plastfolie. Låt marinera i 12 timmar. Vänd på köttet och låt marinera i ytterligare 12 timmar.

    2. Dag 3: Sätt ugnen på 180°C.

    3. Lägg köttet på hushållspapper och låt det rinna av i någon minut. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek köttet på medelhög värme i cirka 2 minuter på var sida.

    4. Sätt in köttet i ugn till innetemperatur 57-59°C i cirka 35 minuter. Tag ut och låt köttet vila i cirka 15 minuter. Skär upp i tunna skivor.

    5. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackning.

    6. Sås: Koka upp resterande marinad och blanda med steksky och oxfond.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL:

Koka grönsaker - grundrecept

Koka grönsaker - grundrecept

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Bulgogi betyder på koreanska eldkött. Det är marinerat kött som förr grillades över glödande träkol. I koreanska hem används numera ofta en flyttbar gasgrill som sätts mitt på bordet. Bordet fylls med sidorätter (branchas) i skålar, ris, färska grönsaker m.m. Kött brukar marineras i stora mängder för att räcka hela veckan.

Kommentar
Liknande recept
Om oss