Grisfötter à la daube (i gelé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grisfötter à la daube (i gelé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 50 min( + 10 h )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Grisfötter (färska)
    • 8 korn

      Vitpeppar (hel)
    •  

      Salt
    • Saltlag:
    • 1 msk

      Strösocker
    • 2.20 liter

      Vatten
    • Tillbehör:
    •  

      Ättika
    •  

      Rödkål (burk)
  • Gör så här:
    1. Skrapa grisfötterna noga och skölj. Lägg dem sedan i en kastrull och häll i vatten så att det täcker grisfötterna ordentligt. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten. Koka upp och skumma av.
       
    2. Lägg i pepparkornen och låt grisfötterna sjuda under lock på medellåg värme tills de är möra och köttet börjar lossna från benet (det tar cirka 2 timmar).
       
    3. Låt grisfötterna kallna i spadet. Ställ då kastrullen i kallt vatten för att spadet ska kallna fortare. Ett alternativ är att göra en saltlake att lägga in grisfötterna i för att få en längre hållbarhet.

       
    4. Servera grisfötterna med ett stänk ättika och rödkål eller med inlagda rödbetor.


      Grisfötter i saltlake:
      Blanda salt, socker och vatten. Spola av de kokta grisfötterna i kallt vatten. Låt dem ligga i saltlaken i 10-12 timmar för att få smak. De kan sedan förvaras i kylskåp i 7-10 dagar (grisfötter i eget spad håller sig 2-3 dagar).

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

Köp grisfötter som är kluvna, antingen rimmade eller färska. Förvara färdigkokta grisfötter i kylskåp.

Kommentar
Liknande recept
2 votings
Grisfötter aladåb (i gelé)
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss