IschokladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ischoklad

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 250 gram

      Mörk blockchoklad
    • 150 gram

      Kokosfett
    •  

      Ischokladformar
  • Gör så här:
    1. Smält kokosfettet, häll det i en bunke och låt det svalna.
       
    2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål.
       
    3. Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen med chokladen i vattenbadet. Låt chokladen smälta och blanda den sedan med kokosfettet i bunken.
       
    4. Ställ ut ischokladformar på en bricka. Fyll formarna med chokladsmeten och låt dem stå kallt så att chokladen stelnar. Förvara i burk med lock i kyl.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Tips! För annorlunda och godare ischoklad med lite sting, kan man hälla i en skvätt konjak eller whisky i chokladsmeten.

Kommentar
Liknande recept
Om oss