Inlagd sill - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Inlagd sill - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 6 h )

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Sill/strömming (filéer)
    • Ättikslag:
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 dl

      Ättikssprit
    • 1 msk

      Salt
    • 2 dl

      Strösocker
    • 12 styck

      Kryddpepparkorn
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 1 styck

      Morot
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 knippe

      Dill
  • Gör så här:
    1. Rensa och skölj sillen.
       
    2. Blanda alla ingredienser till ättikslagen. Sätt in i kylskåp en stund och häll sedan över kall lag över fisken.
       
    3. Låt sillen ligga i lagen tills köttet är vitt ca 4-6 timmar innan den kan serveras beroende på storleken på sillen.
       
    4. Om man vill ha en annan smaksättning på sillen så låter man en rinna av i ett durkslag när den är klar.
       
    5. Rensa sillen från skinnet och blanda till en sås som sillen ska smaksättas med.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Inlagd sill

Inlagd sill

20 minEnkelt

Om oss