PåskmarsipanBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Påskmarsipan

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 1 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 50 gram

      Smör
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 300 gram

      Sötmandel
    • 10 styck

      Bittermandel
    • 700 gram

      Florsocker
    • Tillbehör:
    • 150 gram

      Mörk blockchoklad
    •  

      Gul karamellfärg
  • Gör så här:
    1. Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper pannan/kastrullen.
       
    2. Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten ca 1 min eller tills skalet släpper.
      Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov.
       
    3. Rigga upp en nötkvarn med en djup tallrik under och mal nötterna fint. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig. Färga med gul karamellfärg.
       
    4. Forma marsipanen till figurer eller limpor. Doppa i smält choklad.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i
ca 1 månad.

Kommentar
Om oss