Ris à la Malta (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ris à la Malta (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Långkornigt ris
    • 3 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Strösocker
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Klementin
    • 4 dl

      Saftsoppa
    •  

      eller
    •  

      Lingonsylt
    •  

      Färska bär
  • Gör så här:
    1. Koka riset på medellåg värme tills allt vatten kokat in (ca 15 min). Lägg det i en finmaskig sil och spola av det med kallt vatten och låt det rinna av.

    2. Vispa grädden tjock och smaksätt med socker och vaniljsocker. Blanda ris och grädde. häll det i en skål och ställ det i kylskåpet.

    3. Skala clementinerna och riv skalet fint. Servera den kalla Ris á la Maltan med några clementinklyftor, rivet skal och saftsoppa, färska bär eller med lingonsylt.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt.
Den blir då ännu krämigare.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

0 voting
Ris à la Campa (friluftsmat)
Om oss