Smörslungad brysselkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smörslungad brysselkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Brysselkål (färsk)
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj och rensa brysselkålen från dåliga blad. Lyxigare variant är att även ta bort de grövre ytterbladen.

    2. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i cirka 7-10 minuter (= al dente, fortfarande fasta).

    3. Smält smör. Lägg brysselkålen i en skål och häll smöret över. Rör om.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Slunga = något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra i slunga, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda varan med smält smör.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smörslungade ärter och bönor
Om oss