Svartsoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svartsoppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 20 min )

    • 21 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 dl

      Grisblod
    • 1.20 liter

      Hönsbuljong
    •  

      el. vatten+konc hönsfond
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Vinbärsgelé
    • 3 msk

      Vinäger
    • 2 msk

      Konjak/brandy
    • 1 msk

      Rött vin
    • 1 msk

      Portvin
    • 1 msk

      Sirap
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 2 krm

      Svartpeppar (nymald)
    • 2 krm

      Kryddpeppar mald
    • 1 krm

      Kryddnejlika
    • 3 krm

      Ingefära
    • 1 krm

      Kanel (mald)
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Äppelmos
    •  

      Katrinplommon
    •  

      Gåskrås
    •  

      Leverkorv
  • Gör så här:
    1. Koka buljongen med kryddorna, sirap
      och vinbärsgele på medellåg värme
      i ca 20 min.

    2. Vispa ihop blod, vetemjöl och vinäger.
      Häll blodblandningen i den varma buljongen under vispning. Tillsätt rödvin, portvin, konjak. Ställ åt sidan och låt soppan stå och dra i 20 min.

    3. Värm svartsoppan under vispning utan att den kokar.

      Servera gärna leverkorv, gåskrås, plommon och äpplemos till svartsoppa.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR SOM

Helstekt gås

Helstekt gås

  • 3 h 30 min
  • 23 Ingredienser
  • Avancerat
Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är mager och smakrikmat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Svartsoppa tillagas egentligen på gåsblod, men numera är det vanligare med grisblod. Svartsoppa finns ofta att köpa i november till mårtensgås färdiglagad. Värm denna och smaksätt t.ex. med lite portvin.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svartsoppa

Svartsoppa

40 minAvancerat

0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
Om oss