40 min( + 20 min )
21 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
2 dl
Grisblod1.20 liter
Hönsbuljongel. vatten+konc hönsfond
2 msk
Vetemjöl1 dl
Vinbärsgelé3 msk
Vinäger2 msk
Konjak/brandy1 msk
Rött vin1 msk
Portvin1 msk
Sirap1 tsk
Timjan (torkad)2 krm
Svartpeppar (nymald)2 krm
Kryddpeppar mald1 krm
Kryddnejlika3 krm
Ingefära1 krm
Kanel (mald)Salt
Äppelmos
Katrinplommon
Gåskrås
Leverkorv
KOCK: PiaPia
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
PASSAR SOM
Svartsoppa tillagas egentligen på gåsblod, men numera är det vanligare med grisblod. Svartsoppa finns ofta att köpa i november till mårtensgås färdiglagad. Värm denna och smaksätt t.ex. med lite portvin.