Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/tårta): 8

Ägg

2,0 

styck

Strösocker

3,0 

dl

Kakaopulver (ej sötad)

3,0 

msk

Vaniljsocker

2,0 

tsk

Vetemjöl

1,5 

dl

Smör

100,0 

gram

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2,0 

dl

Florsocker till garnering

1,0 

msk

Citronmeliss (torkad)

 

 

Frukt eller bär

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 101 gram)

Ingredienser

Ägg 2,0 styck  

Strösocker 3,0 dl  

Kakaopulver (ej sötad) 3,0 msk  

Vaniljsocker 2,0 tsk  

Vetemjöl 1,5 dl  

Smör 100,0 gram  

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2,0 dl  

Florsocker till garnering 1,0 msk  

Citronmeliss (torkad)  

Frukt eller bär  

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.

  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.

  3. Vispa ihop övriga ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta smöret.

  4. Smöra en rund ugnsfast pajform. Häll i smeten och sätt in i ugnen. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.

  5. Vispa grädde.

  6. Tag ut kladdkakan ur ugnen och låt den svalna. Sikta över florsocker och garnera med färsk frukt och citronmeliss. Servera med den vispade grädden till.

Kockens kommentar

Kladdkaka är en mjuk kladdig kaka med smak av choklad. Vanligtvis används vispgrädde som tillbehör. Att en kladdkaka är "kladdig" beror på att bakpulver inte används.

Alternativ

Kladdkaka Campus

Fler recept inom Kladdkakor

Liknande recept som Kladdkaka

Annonser