PepparbiffBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pepparbiff

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Ryggbiff
    • 2 msk

      Svartpeppar (hel)
    •  

      Salt
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    • 2 msk

      Konjak/brandy
    • Sås:
    • 1 styck

      Lök (schalottenlök)
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Vispgrädde
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Sockerärter
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna potatis. Lägg i kallt vatten och låt rinna av före tillagning.

    2. Skär köttet i tjocka portionsskivor. Krossa pepparkorn. Klappa in rikligt med peppar och salt i köttbitarna. Skala och finhacka lök.

    3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek potatisen knaprigt brun.

    4. Sås: Fräs lök i kastrull på medelvärme cirka 5 minuter utan att bränna. Tillsätt fond, vatten och grädde. Låt småkoka några minuter. Smaksätt med lite steksky, salt och peppar.

    5. Lättkoka sockerärterna någon minut.

    6. Hetta upp matfettet i en panna. Stek köttet på medelhög värme 2-3 min på var sida (stek längre för genomstekt). Häll över konjak och tänd på.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

70-TALS NOSTALGI

Mokkamousse

Mokkamousse

  • 20 min
  • 11 Ingredienser
  • Medel
Pepparbiff

Pepparbiff

  • 45 min
  • 16 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.  LÄS MER
Kockens tips!

Att elda köttet vid matbordet är proffsigt, förutsatt att det börjar brinna och då endast i stekpannan. För att konjak skall tända, måste pannan vara het.

Kommentar
Om oss