Räksmörgås med äggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Räksmörgås med ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 17 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Räkor (oskalade)
    • 60 gram

      Forellrom
    •  

      el. annan rom
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Majonnäs
    • 16 skiva

      Gurka
    • 12 stjälk

      Gräslök
    • 4 st stor

      Vitt matbröd (skivor)
    •  

      Bordssmör
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Ger 1 smörgås/portion
  • Gör så här:
    1. Hårdkoka ägg och låt dem svalna. Skala ägg och räkor. Skiva gurkan.
       
    2. Bred matfett på brödet, lägg på gurkskivor och dekorera med räkorna.
       
    3. Placera en ägghalva på varje smörgås och garnera med majonnäs och gräslök.
      Toppa med forellrom. Mal svartpeppar över. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Räksmörgås på rågkaka
Om oss