Potatis- och rotfruktssoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatis- och rotfruktssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Potatis
    • 2 styck

      Morot
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1.50 liter

      Vatten till soppa
    • 4 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 3 tsk

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Knäckebröd
    •  

      Hårdost
  • Gör så här:
    1. Skala rotfrukterna och hacka i småbitar.
      Skiva purjolök.

    2. Koka upp vatten+fond med kryddor.
      Sänk värmen och tillsätt grönsakerna.
      Låt småkoka i cirka 10 minuter.

    3. Lägg upp i en djup tallrik.
      Servera hård ostsmörgås till soppan.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rotfruktssoppa

Rotfruktssoppa

40 minMedel

Om oss