Lägg till ingredienser

Tjocka skivor: 12

Laxfilé (färsk)

500,0 

gram

Lax (gravad)

300,0 

gram

Ägg (gula)

3,0 

styck

Potatismjöl

1,0 

msk

Vispgrädde

3,0 

dl

Salt & peppar

 

 

Smör

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 99 gram)

Ingredienser

Laxfilé (färsk) 500,0 gram  

Lax (gravad) 300,0 gram  

Ägg (gula) 3,0 styck  

Potatismjöl 1,0 msk  

Vispgrädde 3,0 dl  

Salt & peppar  

Smör  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Skär den färska laxen i bitar.
    Lägg den färska laxen, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till en slät smet.

  2. Sätt på ugnen på 175 grader och smöra en patéform.

  3. Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxskivorna/stavarna och laxsmeten i patéformen.

  4. Fyll en plåt med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

  5. Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås.

Passar till

Basilika sås

Fler recept inom Kall & kokt fisk

Liknande recept som Laxpaté

Annonser