Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 15 styck

      Blåmusslor (färska)
    • 75 gram

      Grönmögelost
    •  

      Persilja (finhackad)
    •  

      Grovt salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugen på 250 grader.
      Borsta och skölj musslorna. 

    2. Bred ut grovt salt på ett ugnssäkert fat. 
      Tryck ner musslorna i saltet. 
      Sätt in fatet i ugnen i ca 10 min, tills musslorna öppnat sig.

    3. Ta ut och lossa musslorna från skalen.
      Lägg tillbaka musslorna i vartannat skal och tryck ner skalen i saltet, så att de inte välter. Finfördela mögelostbitar och persilja i varje musselskal.

    4. Gratinera ytterligare i ca 5 min.
      Ta ut och garnera med lite extra persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade mögelostmusslor
Om oss