Rabarberpaj (smulpaj)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Rabarberpaj (smulpaj)

Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/tårta): 8

Deg smulpaj:

 

Vetemjöl

1.5 

dl

Havregryn

1.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör el. margarin

100.0 

gram

Pajform (22-25 cm)

 

 

 

Fyllning:

 

Rabarber (skivad)

1.0 

liter

Strösocker

1.5 

dl

Potatismjöl

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 93 gram)

Ingredienser

Deg smulpaj:

Vetemjöl 1.5 dl  

Havregryn 1.5 dl  

Strösocker 2.0 msk  

Smör el. margarin 100.0 gram  

Pajform (22-25 cm)  

 

Fyllning:

Rabarber (skivad) 1.0 liter  

Strösocker 1.5 dl  

Potatismjöl 1.0 msk  

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (35 min )

  1. Smält matfett i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.

  2. Sätt ugnen på 225°C.

  3. Dra av skalet på grova stjälkar. Skär i centimeterstora bitar. Strö över socker och potatismjöl. Något mindre sockermängd till späda stjälkar. Strö smuldegen över.

  4. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Välj helst späd rabarber.

Alternativ

Smulpaj

Fler recept inom Finpajer

Liknande recept som Rabarberpaj (smulpaj)

Annonser