Quattro Formaggio - 4 sorters ostarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Quattro Formaggio - 4 sorters ostar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Pizzadeg:
    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 tsk

      Salt
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 7 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Olivolja
    • Fyllning:
    • 100 gram

      Chèvre
    • 75 gram

      Mozzarella
    • 75 gram

      Jarlsberg (28%)
    • 75 gram

      Grönmögelost
    •  

      el. andra ostar
    • 8 msk

      Pizzasås
    •  

      el. tomatpuré
  • Gör så här:
    1. Pizzadeg: Jämför grundrecept. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl. Blanda och knåda i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter under duk. Dela degen i portionsstorlekar. Kavla ut.

    2. Värm ugnen till 250°C.

    3. Pizza: Riv eller skiva ostarna. Bred pizzasås/puré över pizzaplattorna. Fördela varje ost på varsin 1/4-del av pizzan. Garnera med basilikablad. Ringla över lite olivolja. Grädda i cirka 15 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pizzadeg -grundrecept

Pizzadeg -grundrecept

  • 1 h 20 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasallad

Pizzasallad

  • 10 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Pizzasås

Pizzasås

  • 30 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Pizzasås (färdiglagad eller hemlagad) gör pizzan saftigare jämfört med tomatpuré.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
T-benstek för 4
Om oss