Moule marinière - sjömanshustruns musslorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Moule marinière - sjömanshustruns musslor

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 kilo

      Blåmusslor (färska)
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 4 msk

      Matfett (smör)
    • 4 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1.50 dl

      Persilja (finhackad)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Bröd (t.ex. baguette)
  • Gör så här:
    1. Förbered: Borsta och skrapas mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor.
      De som inte stänger sig kastas.

    2. Lök: Skala och hacka lök och vitlök.
      Fräs löken i en stor stekkastrull i matfett på medelhög värme i ett par minuter utan att bränna. 

    3. Musslor: Tillsätt vin och kryddor i kastrullen. Koka upp och lägg i musslorna.
      Koka på högsta värme 4-5 min, tills skalen öppnar sig. De som inte öppnat sig kastas.
      Finhacka persilja och tillsätt mot slutet.

    4. Servera musslorna med sitt spad direkt i djupa tallrikar. Servera gärna ett gott vitt bröd till, som doppas i musselspadet.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjursrätter är vanligtvis inte neutrala i smaken, vilket man kanske spontant tror. Räkor, kräftor, krabba och hummer är som regel ganska salta eller smakrika pga tillbehören. Neutrala skaldjursrätter är oftast rätter där skaldjuren u  LÄS MER
Kockens tips!

Musslor som får koka för länge blir sega. Rätten fungerar utmärkt även som förrätt. Miska i så fall mängden till hälften.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gratinerade musslor
0 voting
Musslor med pancetta
Om oss