Pärlhöna med mospotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Pärlhöna med mospotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Pärlhöna

1,0 

styck

Smör

2,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Gröna ärter (frysta)

300,0 

gram

Potatis

1,2 

kilo

Mjölk

3,0 

dl

Smör

2,0 

msk

Muskot (riven)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Melini Chianti Pian del Masso

Mjukt rött vin
Pris: 72 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 435 gram)

Ingredienser

Pärlhöna 1,0 styck  

Smör 2,0 msk  

Salt & peppar  

 

Tillbehör:

Gröna ärter (frysta) 300,0 gram  

Potatis 1,2 kilo  

Mjölk 3,0 dl  

Smör 2,0 msk  

Muskot (riven)  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 190°C.

  2. Torka av fågeln och smöra skinnet med ett tunt lager rumsvarmt smör. Salta och peppra.

  3. Lägg hönan i en ugnsfast form. Sätt i ugn ca 45 minuter till innertemperatur 72°C. Ös fågeln med skyn minst 2 gånger.

  4. Skala potatis och koka den mjuk. Häll av vattnet, sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen med en potatisstöt och tillsätt mjölk, smör, riven muskot och salt.

  5. Ta ut fågeln och låt den vila i 10-15 minuter.

  6. Värm ärter i kokande vatten någon minut.

Kockens kommentar

Pärlhöns är hönsfåglar som lever i Afrika och på Arabiska halvön. De är cirka halvmetern höga med lång hals och långa halsfjädrar. Fjäderdräkten är vackert färgad mörkt gråblå, med vita och ljusblå prickar. 

ALTERNATIV

Hasselbackspotatis

Krispig thaisallad

Papayasalsa

Fler recept inom Pärlhöna

Liknande recept som Pärlhöna med mospotatis

Annonser