Laxpasta med apelsinräkorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxpasta med apelsinräkor

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Tagliatelle (bandpasta)
    • 400 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 200 gram

      Räkor (oskalade)
    • 3 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 0.50 dl

      Hummerfond (konc)
    • 1 dl

      Apelsinjuice
    •  

      Timjan (färsk)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär laxen i kuber och skala räkorna.
       
    2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
       
    3. Koka ihop grädde, hummerfond, kryddor och apelsinjuice i en annan kastrull på medellåg värme i cirka 3 minuter.
       
    4. Stäng av plattan och lägg i laxkuberna. Låt dem ligga och dra i ett par minuter.
       
    5. Lägg upp pastan på fat och lägg på fisken. Ringla apelsinsåsen över. Dekorera med de färska räkorna och färsk klippt timjan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är sällan magra och syrliga, utan vanligtvis smakrika. Risrätter vanligen smakrika eller kryddiga. Ofta förekommer söta och kryddiga smaker liksom sälta. Är syrligheten emellertid den utmärkande smaken räknas rätten till denna gru  LÄS MER
Kommentar
Om oss