Rödvinsmarinerat lamm med senapscrèmeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödvinsmarinerat lamm med senapscrème

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h( + 1 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lammytterfilé
    • Marinad:
    • 3 dl

      Rött vin
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 2 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 2 dl

      Matolja
    • 0.50 styck

      King solo (vitlök)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Crème fraiche
    • 1 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Marinera: Putsa köttet rent från hinnor. Skala och hacka vitlök. Blanda marinaden i bunke eller plastpåse och lägg ner köttet. Låt ligga svalt i minst 1 timme.

    2. Sätt ugnen på 200°C.
      Borsta potatisen ren och halvera.

    3. Lägg potatisen på ungsplåt eller i eldfast form. Häll på matolja och krydda med salt och timjan. Sätt i ugn cirka 30 minuter.

    4. Hetta upp lite olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek köttet cirka 5 minuter på var sida till fin yta.

    5. Tillsätt marinaden. Sätt ner till medellåg värme och efter­stek under lock i cirka 20 minuter tills inner­temperatur 60°C. Ta av från plattan, låt vila i 10 minuter.

    6. Vispa crème fraichen hård. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Forma ovala bollar med två skedar.

KOCK: David, Sanna, FredrikDavid, Sanna, Fredrik

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är ofta kryddiga, gärna på klassiskt vis med vitlök och rosmarin. Lammrätter kan också vara kryddiga tack vare en kryddig marinad.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta recept har levererats från David, Sanna och Fredrik, avgångselever på Täby Restaurangskola.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wokad lamm med purjolök
Om oss