Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pilgrimsmusslor

12.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Vitt vin (torrt)

2.0 

dl

Schalottenlök

1.0 

st liten

Vitlök

1.0 

klyfta

Grädde

2.0 

dl

Smör

 

 

Salt & vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd?

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 259 gram)

Ingredienser

Pilgrimsmusslor 12.0 styck  

Basilika 1.0 kruka  

Vitt vin (torrt) 2.0 dl  

Schalottenlök 1.0 st liten  

Vitlök 1.0 klyfta  

Grädde 2.0 dl  

Smör  

Salt & vitpeppar  

 

Tillbehör:

Vitt matbröd?  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull på medelvärme i ca 5 min.
    Tillsätt vin och grädde. Koka till halva mängden. Tillsätt en stor klick smör och basilikan. Mixa med mixerstav eller i matberedare. Smaka av med salt & vitpeppar.

  2. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme tillsätt vitlök skuren i halvor. Tillsätt musslorna och stek ca 1 min, endast på ena sidan (alt. 1/2 min på vardera sidan).

  3. Häll upp såsen i tallrikar, lägg i musslorna och tillsätt lite steksmör.
    Servera. 

Kockens kommentar

Dubbla mängden musslor om man önskar denna rätt som en lätt måltid.

Fler recept inom Skaldjursförrätter

Liknande recept som Pilgrimsmusslor i basilikasås (förrätt)

Annonser