Marinerad lammfilé Pernod RicardBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marinerad lammfilé Pernod Ricard

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 4 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lammytterfilé
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • Marinad:
    • 2 msk

      Enbär
    • 1.50 dl

      Anissprit till marinad
    •  

      t.ex. Pernod el. Ricard
    • 4 msk

      Olivolja till marinad
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Sås:
    • 3 st liten

      Schalottenlök
    • 1.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 7 cl

      Anissprit
    • 100 gram

      Smör (kallt)
    • Tillbehör:
    • 100 gram

      Svamp (ostronskivling)
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Krossa enbär. Lägg filéerna i en plastpåse tillsammans med enbär, olja och anissprit. Salta lätt och peppra. Låt stå i rumstemperatur 3-4 timmar.
       
    2. Sätt ugnen på 180°C.
       
    3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Servera dem hela eller pressade.
       
    4. Sås: Finhacka lök. Fräs den i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den blir mjuk. Häll på vin och anissprit och koka i cirka 5 minuter. Rör ner kallt smör klickvis.
       
    5. Skiva och fräs svamp i smör på medelvärme i cirka 4 minuter. Ta ur svampen.
       
    6. Höj temperaturen till medelhög värme och bryn lammfiléerna cirka 1 minut på var sida.
       
    7. Sätt in i ugnen i 6 minuter. Ta ut och låt köttet vila i folie 10 minuter eller mer.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Vitlökspotatis i ugn

Vitlökspotatis i ugn

  • 50 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika, bl.a. för att lamm är ganska smakrikt och för att tillbehören brukar vara smakrika. Variationsrikedomen är dock stor alltifrån asiatiska wokade rätter till klassiska lammstekar.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sauce Pernod Ricard
0 voting
Rosmarinsdoftande lammfilé

Rosmarinsdoftande lammfilé

1 h 30 minAvancerat

Om oss