Piccata Petter - kalvschnitzelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Piccata Petter - kalvschnitzel

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kalvinnanlår (1cm skiva)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Sås:
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Citron
    • 1 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skär köttet i cm-stora skivor och banka ut dem med knyten hand till cirka dubbel storlek.

      Salta och peppra köttet och vänd i mjöl. Finhacka persilja. Pressa citronsaft.

    2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    3. Stek: Hetta upp olja i stekpanna på högsta värme. Bryn köttet snabbt 1-2 min på var sida. Låt köttet vila på en tallrik.

    4. Sås: Koka upp vatten+fond, socker och citronsaft. Låt sjuda i 5 minuter. 
      Vispa ner klickvis kallt smör.
      Tillsätt finhackad persilja.

    5. Lägg tillbaka köttet i pannan och vänd det i såsen. Lägg upp.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvköttsrätter är ofta smakrika tack vare smakrika såser och tillbehör. Kalvköttsrätter som klassats som kraftfulla är sällan mycket kaloririka utan snarare "medel". Avvikelsen från magra, smakrika kalvköttsrätter är in  LÄS MER
Kockens tips!

Riktigt fint kalvkött (gödkalv) är nästan vitt och kommer från kalvar uppfödda på mjölk. Dyrt och svårt att få tag på i Sverige. Ju äldre kalven blir, desto mörkare blir köttet. En "kalv" är högst 8 månader gammal, därefter kallas de ungnöt upp till 3 års ålder. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken piccata

Chicken piccata

20 minEnkelt

Om oss