HummersoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hummersoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 14 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Hummer (kokt)
    • 1 liter

      Mjölk
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 1 dl

      Hummerfond (konc)
    • 1 msk

      Konjak/brandy
    • 2 kvist

      Dill
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Kuvertbröd
    •  

      Ger 2 tallrikar/portion
  • Gör så här:
    1. Rensa hummern.

    2. Häll mjölk, grädde, fond och konjak
      i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt.

    3. Häll upp i tallrikar, fördela hummern och garnera med kryddgrönt, helst dill.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kockens tips!

Denna soppa fungerar utmärkt som förrättssoppa. Halvera då mängderna, förutom hummern, vilket gör soppan lite mer lyxig.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Hummersoppa (förrätt)
Om oss