KalkondagobertBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalkondagobert

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 20 skiva

      Kalkonbröst (kokt)
    • 24 styck

      Champinjoner (färska)
    • 4 blad

      Sallatsblad
    • 4 skiva

      Mörkt matbröd
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 40 gram

      Bordssmör
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj sallatsblad och champinjoner. Skär bort foten på svampen.

    2. Stek svampen i matfett på medelhög värme ett par minuter tills de fått färg. Salta lätt.

    3. Bred matfett på brödet. Lägg på sallat. Bygg upp "Dagoberten" med kalkon och svamp.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Dagobert var en populär seriefigur på 50-talet. Han älskade höga smörgåsar med många lager av olika slags mat. Ju högre desto bättre, därav namnet.

Kommentar
Om oss